in ,

“Ministar Horvat o proširenju Remetinca”

KADA PTICE PROPJEVAJU?

Nova afera trese HDZ

Ima li kraja?

Nakon uhićenja ministra Horvata te u iščekivanju odluke izstražnog suca o eventualnom pritvaranju, priopćenjem se oglasio USKOK. Prenosimo ga u cjelosti:

“USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a podnesene nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, donio rješenje o provođenju istrage protiv šestero hrvatskih državljana (1970., 1972., 1979., 1970., 1968., 1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, te pomaganja i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Osnovano se sumnja da je I. okr. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, u razdoblju od studenog 2018. do kraja prosinca 2018. godine, u Zagrebu, nakon što je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prethodno 27. kolovoza 2018. objavilo otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2018. godinu, za čiju je provedbu zadužio II. okr., pomoćnicu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, u nakani da dodijeli bespovratna sredstva gospodarskim subjektima za koje je bio osobno zainteresiran, kao i onima za koje su to od njega neposredno ili posredstvom II. okr. višekratno tražili ostali okrivljenici, a koji subjekti nisu ispunili kriterije za dodjelu sredstava po tom programu, I. okr. je najprije zatražio od Ministarstva financija preraspodjelu proračunskih sredstava neistinito navodeći da su potrebna za provođenje programa, a onda je i donio Odluku kojom je upravo tim subjektima van programa proizvoljno dodijelio ukupno 2.655.594,99 kuna bespovratnih sredstava.

Uskok je, ne objavivši identitete osumnjičenika, priopćio da sumnja kako je Horvat, od studenog 2018. do kraja prosinca 2018., kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio osobno zainteresiran, kao i onima za koje su to od njega neposredno ili posredstvom njegove pomoćnice Mandac višekratno tražili Tolušić, Milošević, Žunac i Mišković.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je razriješio Darka Horvata dužnosti ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na osobni zahtjev, doznaje Hina u subotu navečer od glasnogovornika Vlade. Horvatu je također u subotu na večer određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a navodno se radi o njegovim prijateljima.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

“GOSPINA PORUKA IZ MEĐUGORJA ZA SPAS SVIJETA”

MILANOVIĆ:“Ne priznajem taj datum, to je nasilje parlamentarne većine”