in ,

Na današnji dan rođen heroj Trpinjske ceste “MARKO BABIĆ”

Marko Babić (16. veljače 1965. – 5. srpnja 2007.)

Časnik Hrvatske vojske ( pukovnik u trenutku smrti) koji je služio tijekom Domovinskog rata . Najistaknutiji je po doprinosu tijekom bitke za Vukovar , gdje je vodio obranu Trpinjske Ceste.

Taj vukovarski branitelj bio je po mnogo čemu jedinstven, a poznato je i da nije htio uzeti braniteljsku mirovinu. Na pitanje zašto to nije učinio, novinarima je rekao da se nije borio za mirovinu i povlastice, nego za Vukovar i Hrvatsku. I njegovi suborci govore o hrabrosti, skromnosti i veličini po kojoj ga pamte i danas i sigurnosti koju im je ulijevao tijekom obrane Vukovara.

UNIŠTIO JE ČETRDESET TENKOVA

Marko Babić rođen je 16. veljače 1965. u Vukovaru kao najmlađi od troje djece Ive i Stipana, koji su 1958. doselili u Vukovar iz mjesta Potravlje kod Sinja. Po završetku osnovne i srednje škole nekoliko godina proveo je na privremenom radu u Švicarskoj, a u travnju 1991. vratio se u Vukovar i priključio braniteljima na Trpinjskoj cesti. Bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade. Uništio je najviše, četrnaest, neprijateljskih tenkova na Trpinjskoj cesti. Jedan od najtežih napada bio je 14. rujan 1991.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Miroljuba Vujovića, osuđen za okrutni masakr nad 193 hrvatska ratna i civilna zarobljenika s Ovčare pušten na slobodu

“GOSPINA PORUKA IZ MEĐUGORJA ZA SPAS SVIJETA”