in ,

Miroljuba Vujovića, osuđen za okrutni masakr nad 193 hrvatska ratna i civilna zarobljenika s Ovčare pušten na slobodu

Krvnik s Ovčare na slobodi

Nakon odluke Apelacijskog suda u Beogradu da nakon dvije trećine odslužene kazne na slobodu pusti ratnog zločinca Miroljuba Vujovića, osuđenog za okrutni masakr nad 193 hrvatska ratna i civilna zarobljenika, koji su odvedeni iz bolnice u Vukovaru , pa potom likvidirani na Ovčari, Vujović je izašao na slobodu.

Naime, Vujović je bio zapovjednik srpske Teritorijalne obrane, a nakon suđenja koje je trajalo dulje od deset godina, zajedno s još šestoricom podređenih Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, kaznilo ih je na maksimalne kazne zatvora od 20 godina.

Međutim, Apelacijski sud je svoju sramotnu odluku obrazložio riječima da “optuženi do isteka kazne neće počiniti isto kazneno djelo”.

Udruga ‘Žene u crnom’ odmah je reagirala na ovu odluku, a koordinatorica udruge Staša Zajović Srbiju je nazvala “sigurnom kućom za ratne zločince”.

“Ovo je samo još jedno događanje u kontinuitetu od dolaska Aleksandra Vučića i njegove klike na vlast. Oni ne samo da su u skladu sa zločinačkom ideologijom, već su i aktivni sudionici tih događanja. Stvar je u tome da je ovdašnji pravosudni sustav u jednoj strašnoj regresivnoj fazi, što i ne čudi, jer je na čelu Specijalnog suda za ratne zločine žena koja je kadar njegova SNS-a, kao i tužiteljice. Zato je ovo nagrada zločincima, a još jedna trauma i nepravda za žrtve i njihove obitelji”, rekla je Zajović za Slobodnu Dalmaciju..

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Molitva liječi, najprije čovjekovu dušu a onda i tijelo!

Na današnji dan rođen heroj Trpinjske ceste “MARKO BABIĆ”