in , ,

KADA ĆE SRBIJA ODGOVARATI? SAČIĆ – Skandalozno, gdje je pravda za zvjerski ubijenu Martinu (4)?!

SRBIJA JOŠ NIJE ODGOVARALA ZA SVOJA ZVJERSKA UBOJSTVA, ŠTA SE ČEKA?

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić progovorio je sa saborske govornice o nevjerojatnoj odluci Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Naime, na adresu Udruge zagrebačkih dragovoljaca i branitelja Vukovara, 3. veljače stigla je obavijest Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku o odbacivanju kaznene prijave protiv sedmorice srpskih “teritorijalaca” za teški ratni zločin, koji su u Borovu Selu, u noći s 20. na 21. ožujka 1992. godine, počinili nad hrvatskom obitelji Štefančić!

Podsjećamo, u svirepom masakru na kućnom pragu prvo su teško ranili Željka Štefančića, a nakon toga ubili 54-godišnju Bernardicu Štefančić, koja je u naručju držala svoju 4-godišnju unučicu Martinu… Martina Štefančić ubijena je s četiri hica iz pištolja iz neposredne blizine… Martininog strica Željka ubojice su ostavili vjerujući kako će ubrzo iskrvariti, ali čudom je ipak uspio preživjeti.

Godinama kasnije mogao je svjedočiti o jednom od najmonstruoznijih ratnih zločina, počinjenim nad hrvatskim civilima, na tada okupiranom području Republike Hrvatske.

Martinin otac doznao je za likvidaciju svoje obitelji u srbijanskom koncentracijskom logoru, u Sremskoj Mitrovici, gdje je završio nakon okupacije Vukovara.

Tri desetljeća se gotovo taj čovjek bori za pravdu, ali ju nije uspio dočekati.

Uz snimku svoj govora u Saboru, uz naznaku da ratni zločini ne zastarijevaju, zastupnik Sačić je na Facebooku napisao:

ŽDO Osijek – neshvatljivo! skandalozno…sramite se…. Uskraćujete ostvarenje pravde i oglušujete se na vapaj iz groba zvjerski, ratnozločinački ubijenog četvrtogodišnjeg djeteta…

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Protiv velikosrpskih najelitnijih postrojbi Gotovina odabire elitnu postrojbu 1.pb 2 GBR “CRNE MAMBE”

Invazija Rusije mogla bi početi svaki tren, SAD i Hrvatska pozvala svoje državljane da napuste Ukrajinu