in

Kraus ima novi plan kako će sa SDP-om zabraniti ZDS

Kraus ima novi plan kako zabraniti ustaški pozdrav. Plenkovića je predugo čekao, sada mu je dosta.

Znam da sve ovisi o gospodinu premijeru i prvo sam pokušavao s ovim ići preko njega. To sada traje već dulje od godinu dana, nisam uspio, i krećem na drugi način

– Nisam odustao i neću. Znam da sve ovisi o gospodinu premijeru i prvo sam onda pokušavao s ovim ići preko njega. To sada traje već dulje od godinu dana, nisam uspio i, naravski, krećem na drugi način, u suradnji s opozicijom.

Na koncu, opozicija je odmah podržala moj prijedlog i to je zato logično, rekao nam je Kraus.

SDP je mogao i ranije poslati u saborsku proceduru promjene Kaznenog zakona, ali nisu htjeli učiniti dok je predsjednik Židovske općine Zagreb čekao premijerov odgovor. piše novi list

Podsjetimo se predstavnik Židova 2021: Tražimo zabranu ZDS-a, poslat ćemo prijedlog zakona

PREDSJEDNIK Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus ocijenio je da u današnjoj parlamentarnoj većini nema nikoga tko bi mogao biti protiv izmjena Kaznenog zakona kojim bi se zabranila upotreba ustaškog znakovlja te da je to pitanje dobre volje.

“Mislim da postoje svi uvjeti za to jer u sastavu onih koji podržavaju vladu se nalaze i zastupnici manjina i oni koji su direktne žrtve NDH. Postoji još nekoliko članova vladajuće većine koji su te orijentacije i zastupanja da to potpomognemo”, izjavio je Kraus upitan je li realno da postojeća većina usvoji izmjene Kaznenog zakona.

Kazao je to nakon što je najavio da će Hrvatskom saboru biti upućen prijedlog izmjena Kaznenog zakona kojim bi se zabranilo korištenje ustaškog znakovlja, među ostalim i pozdrav “Za dom spremni”, dodavši da u parlamentarnoj većini nema nijedne ekstremno desne stranke. Ocijenio je da stoga nema razloga zašto te izmjene ne bi bile izglasane.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Trebaš zabraniti crvenu zločinačku petokraku i bratsku joj kokardu.Zabraniti i,vi volite zabranjivati i kažnjavati, spominjanje zločinca Josipa Broza Tita i njegovih partizansko-četničkih koljača i likvidatora te zabraniti i strogo kažnjavati plagiranje i izmišljanje povijesti.

Četnički pokolj iz zasjede u Kusonjima, vezali ih žicom i iživljavali se na njima

Capak najavio “Cjepit ćemo po kućama”