in

Danijel Borović, jedan od herojske četvorke koji je u najljućem ratu promijenio rutu i svojim avionom MiG-21 sletio na hrvatsko tlo

mig 21

Danijel Borović danas će biti odlikova Redom kneza Domagoja s ogrlicom.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović na taj je način odlučio napraviti uvod u 30. obljetnicu Borovićeva spektakularnog preleta, a bivši pilot koji će danas konačno primiti priznanje za svoj herojski čin, uopće ne skriva zadovoljstvo.

Na naše pitanje, je li uzbuđen zbog prijema kod predsjednika i odlikovanja, Borović odgovara uz smijeh:

“Nakon svega što sam prošao, teško da me išta može uzbuditi. Ali, šalu na stranu, sretan sam zbog činjenice da je predsjednik prepoznao taj čin kao hvale vrijedan jer su odluke koje smo mi tada donosili uistinu bile pogibeljne, no neophodne Hrvatskoj.”

Danijel Borović je svoj prelet u izveo nakon što je to učinio Rudolf Perešin, zbog čega su uvjeti za takav čin bili znatno teži. Naime, nakon Perešinova preleta na hrvatsko tlo, KOS je pomno pratio i analizirao hrvatske pilote koji su bili pod povećalom.

Borović kaže kako bi opet sve ponovio, iako Hrvatska ne ide u željenom smjeru. Kaže nam i kako je ovaj događaj danas, ne samo prvo odlikovanje, nego je ovo prvi put da ga uopće kod sebe zove predsjednik!

Istina je, Milanović je prvi predsjednik koji me pozvao k sebi , tako da ne treba čuditi što se na odlikovanje čekalo toliko godina. Nije me čak niti prvi predsjednik primio, dok su drugi dobivali sve i svašta. Drago mi je da je Zoran Milanović tako odlučio”, kaže nam na kraju heroj Domovinskog rata koji će danas to postati – i službeno.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

OPORBA SUGLASNA S MILANOVIĆOM DA SU TVRDNJE ĐEREK DOVOLJAN RAZLOG ZA PAD VLADE

logor stara gradiška

“NE ZABORAVI BRUTALNOST SRPSKOG LOGORA STARA GRADIŠKA “