in

GOTOVINA I PLENKOVIĆ UOČI 29. OBLJETNICE VRO MASLENICA ODALI POČAST

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i general pukovnik Ante Gotovina odali su u petak počast kod Spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica ’93,

Tom prigodom poručili su kako “bez žrtvi branitelja ne bi imali slobodnu Hrvatsku”

”Uoči 29. obljetnice operacije Maslenica, prigoda je da se prisjetimo svih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca koji su dali živote za hrvatsku slobodu i hrvatsku državu kakvu su generacije Hrvata željele stoljećima i koju sada imamo. Još jednom u ime cijele Vlade, uoči sutrašnje obljetnice, želim zahvaliti njima i njihovim obiteljima za sve što su učinili za Hrvatsku. Hvala im”, kazao je Plenković.

180 POGINULIH BRANITELJA U VRO MASLENICA

Umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina je naglasio koji je cilj imala ova akcija:

“Potisnuti snage agresora maksimalno u dubinu kako bi se osigurao slobodan promet širom Hrvatske, stavila u promet zračna luka Zemunik i stavila pod kontrolu brana Peruča. Operacija ja završena, a ciljevi postignuti. U operaciji smo imali 180 poginulih i više stotina teško i lakše ranjenih i tim ljudima odajemo počast. Oni su zaslužni što danas imamo suverenu državu, sigurnu zemlju i slobodno društvo”, zaključio je Gotovina.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

TEŠKI PORAZ HRVATSKE OD CRNE GORE 26:32

MOSKVA PRIJETI “NAJOZBILJNIJIM POSLJEDICAMA”