in

“Trebaš brzu pomoć”? Danas je blagdan Gospe Brze pomoći!

#LAUC:“Obnavljanje #cjepljenja” svakih nekoliko mjeseci,nema nikakve imunološke logike.Veliki sam pobornik cijepljenja, no ovo više stvarno nema smisla.

Danas je Blagdan Gospe od Brze Pomoći koji se osobito svečano slavi u župi Gospe Brze pomoći u Slavonskom Brodu. Štovanje se raširilo u slavonsko-brodskom kraju zahvaljujući sestrama uršulinkama koje su tamo došle 1957. godine.
Uršulinke iz New Orleansa u Slavonski Brod, došavši 1957. godine u taj grad sestre uršulinke donijele su posebnu marijansku pobožnost prema Gospi od brze pomoći. One su je širile u Božjemu puku, a blagdan se slavi 8. siječnja; i sve se svečanije slavi uz veliku prisutnost Marijinih štovatelja.

Kako se Gospa od Brze pomoći proslavila u New Orleansu?

S. Andreja Nadier uršulinka pismom je zatražila svoju sestričnu, također uršulinku, s. Mihaelu Censoul da dođe iz Francuske u New Orleans. Međutim, biskup se tu usprotivio i rekao da će popustiti samo ako sam papa Pio VII. dade dozvolu. Naime, s. Mihaela je bila izvrsna odgojiteljica i puno je značila za odgoj u toj biskupiji.

Međutim, s. Mihaela je imala snažnu nutarnju sigurnost u Božji poziv i zatražila ja papino posredovanje. Čekala je tri mjeseca, kad je u molitvi osjetila snažan poticaj da se uteče Majci Mariji. To je učinila riječima: “Presveta Djevice, ako mi isposluješ brz i povoljan odgovor na moje pismo papi, obećavam da ću u New Orleansu širiti tvoju čast pod nazivom: Gospa od Brze Pomoći.” Nebeska ju je majka uslišala! Odgovor je bio brz i povoljan! Biskup se jako iznenadio brzom odgovoru pape, popustio je i još se ponudio blagosloviti kip Gospe koji je s. Mihaela dala isklesati. Taj se kip vrlo brzo počeo častiti kao kip Gospe Brze Pomoći.

Značajno je i uslišanje za vrijeme požara 1812. kada je na zaziv Gospe vjetar promijenio smjer i tako poštedio samostan i okolicu od vatre koja je po svim pravilima trebala i njih zahvatiti.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Gospe pomozi mi da dobijem posao u svojoj struci i da mogu živjeti od svoga rada, da mi djeca budu zdrava, obitelj složna, da mi moja Monika ozdravi. 🙏♥️🙏💙🙏💙🙏

LAUC:“Obnavljanje cjepljenja” svakih nekoliko mjeseci nema nikakve imunološke logike.

TREBAŠ BRZU POMOĆ? “MOLITVA GOSPI OD BRZE POMOĆI”