in

ŠKOLA SE NASTAVLJA “U PONEDJELJAK KREĆE NASTAVA U ŠKOLAMA

U Banskim dvorima danas je održana konferencija za novinare na kojoj je ministar obrazovanja Radovan Fuchs pojasnio kako će se održavati nastava, koja u ponedjeljak počinje nakon zimskih praznika. “Škola počinje u ponedjeljak kako je i predviđeno. Republika Hrvatska je cijelo vrijeme inzistirala na tome da se nastava u školama cijelo vrijeme održava uživo, te smo smanjili na najmanju mjeru online nastavu, koja ima i svojih negativnih strana bez obzira na to što je napravljena po svim standardima.
Nastojeći osigurati obrazovanje primjereno trenutku, nastojimo održati ono što smo postavili i što se pokazalo dobrim, a to je da se odluke o eventualnom prelasku donose na lokalnoj, regionalnoj razini u suradnji s ministarstvom.
Za sad nemamo najavu ni od jedne županije da se o tome razmišlja. Moguće je ispadanje nekih škola zbog mikroepidemiološke situacije u pojedinoj školi. Do ovog trenutka imamo saznanja o jednoj školi koja će u jednom manjem mjestu preći na online zbog epidemiološke situacije u tom mjestu. Mjere u školama ostaju kakve su i do sada. U studenom smo donijeli odluku da svi učenici prilikom izvođenja nastave nose maske. Djeca od 1. do 4. razreda ostaju u onim tzv. balončićima, uz izuzetke kad se ne može drugačije organizirati čuvanje djece”, rekao je Fuchs.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

NOVE Covid MJERE “Ograničavaju se okupljanja, maske obavezna na vjerskim okupljanjima”

SLAVILI PRAVOSLAVNI BADNJAK PA PROŠETALI SA KOKARDAMA NA GLAVI