in

JESTE LI ZNALI DA JE JEDNA OD NAJLJEKOVITIJIH BILJAKA KOPRIVA

Jeste li razmišljali ikada zašto je, na primjer, kopriva, obložena žarućim iglicama koje peku na dodir sve i svakoga? Te žaruće iglice služe koprivi kao zaštita od svih nametnika, svih životinjica i svega što bi se moglo oštetiti, zato što je kopriva stvorena isključivo za čovjeka. Da nema žarećih iglica, kopriva bi od davnina bila iskorjenjena, a ovako ona je dar od Boga svakom čovjeku.
Domišljati ljudi, naime oboružali su se gumenim rukavicama i krenuli u boj protiv koprive. Iskorjenjuju ju, ljute se na nju, čupaju, ne žele, ne znajući da je njena ljekovitost nevjerojatna. Ništa na ovom svijetu ne postoji da bi čovjek uništavao, nego da bi se vrijeme koristio.
Na primjer, upravo ta kopriva za koju nitko ne zna zašto smeta po našim dvorištima jedna od najkorisnijih i najljekovitijih biljaka na svijetu. Svi dijelovi koprive stabljika, lišće, korijen i cvijet imaju ljekovita svojstva. Švedski znanstvenik Abbe Kuenzle tvrdi, da bi kopriva odavno nestala sa lica zemlje, ako ne bi imala žalce. Životinje i insekti bi ju odavno pojeli. “Jednom sam dao savjet majci sedmero djece, koja je od svog zadnjeg poroda pala od glavobolje i ekcema, da pije čaj od koprive.
U kratkom vremenu riješila se ekcema i glavobolje. Pošto ekcem ima unutarnji razlog, treba ga liječiti uzimajući trave koje čiste krvi”, govori Kuenzle i dodaje: “Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi. Kopriva liječi upalu urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma. U biljnoj medicini čaj od koprive koristi se za bolesti jetre i žući, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd. Čaj se pije četiri tjedna. Nemojte zakuhati čaj, jer ćete uništiti dragocjene sastojke. Možete piti jednu čašu čaja od koprive svaki dan tijekom cijele godine, radi prevencije. Čaj od koprive također je blagotvoran kod virusnih i bakterijskih infekcija. Ako imate manjak želje u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, kopriva je to što Vam treba! Kopriva sadrži puno želje, uspješno se koristi kod anemije. Nakon određenog vremena, opet ćete se osjećati puni energije i zdravlja. Jednom mi je došla mlada žena, koja je izgledala anemično.
Osim nedostatka želje, imala je probleme sa želucem, žučnim mjehurom i patila je od glavobolje. Preporučio sam joj čaj od koprive. Nakon nekog vremena opet sam ju sreo, a ona mi je s oduševljenjem rekla, kako joj je brzo pomogao čaj od koprive. Cijela se njezina obitelj okrenula prirodnom načinu liječenja.”
Čaj od koprive je diuretik i zbog toga se može koristiti kod vodenih bolesti. Izgrađuje krv i zbog toga je blagotvoran kod mnogih bolesti krvi. U kombinaciji s drugim ljekovitim biljem, kopriva se može uspješno koristiti za liječenje leukemije. Ljudi koji pate od alergija, uključujući peludnu groznicu, također bi trebali piti čaj od koprive. Kopriva je jedna od najrasprostranjenijih i najljekovitijih ljekovitih biljaka našeg prostora. Gotovo da raste svuda, a cvjeta od proljeća pa sve do jeseni. Ljekovita je, jestiva i nadasve korisna za opće stanje organizma. Kopriva se još u Grčkoj koristila za masažu protiv reumatskih bolova.
Kopriva utječe na izmjenu tvari iu organizmu potiče izlučivanje probavnih sokova te olakšava metabolizam masti. Sadrži puno klorofila, minerala (kalcija, kalija, željeza i fosfora) i vitamina (C i A). Flavonoidi koji pozitivno djeluju na naš organizam, ekstrakt korijena koristi se protiv opadanja kose, a zbog količine željeza ima pozitivan učinak na stvaranje crvenih krvnih zrnaca. U poljoprivredi je dobra ne samo kao insekticid već i kao biljno hranjivo. Zato se osvrnite oko sebe, naberite listove koprive i pokrenite ovo koprivom prema zdravlju.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Molite u sat najvećeg Božjeg milosrđa, vrijeme u kojem Isus ne odbija ni jednu molbu.

VLČ.ZLATKO SUDAC “Čas istine i kazne će doći, sve će biti jasno, ali kasno!