in

“MURAL UZVRAĆA UDARAC !!!

Grafit generalu Slobodanu Praljku ponovno je osvanuo na muralu kojeg je prije nekoliko tjedna HEP prebojao, a zatim, na zahtjev građana, dao dozvolu da se opet nacrta na trafostanici u Laništu

Mural pokojnom generalu Slobodanu Praljku u zagrebačkom naselju Lanište, a koji je maknut nakon intervencije lokalnog dužnosnika stranke Možemo, ponovno krasi pročelje tamošnje trafo-stanice! Da podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je lagao da je mural maknut na zahtjev građana jer se radilo o “ratnom zločincu”. Kao prvo, niti jedno tijelo lokalne samouprave nije nikada raspravljalo o micanju tog murala, a iz dostupne dokumentacije razvidno je da je zahtjev za uklanjanjem murala poslan isključivo u ime spomenutog lokalnog močnika iz Tomaševićeve stranke.
Kao drugo, niti jedan zakon u RH ne zabranjuje ovaj mural isključivo zato jer je na njemu lik Slobodana Praljka i pozivanje na dubioznu presudu Haškog suda u ovom slučaju je više nego bespredmetno. Povratak murala tražilo je i dvadesetak zagrebačkih veteranskih udruga koje su se okupile prije par tjedana upravo na temu skandaloznog odnosa novih gradskih vlasti prema hrvatskim braniteljima i siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, da će im se branitelji žestoko suprotstaviti”, napisao je Vukušić.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

13.prosinca Sv.Lucija

Meditacija Tomislava Ivančića: ” Vjera spašava”