in

NAJBOLJI SLALOMSKI REZULTAT FILIPA ZUPČIĆ DO SADA

Hrvatski skijaš Filip Zubčić na sjajan je način odradio slalomsku utrku Svjetskog kupa u Val d’Isereu te je ostvario najbolji rezultat karijere u toj disciplini, piše Jutarnji list.
Nakon šestog mjesta u prvoj vožnji hrvatski skijaš je dodatno popravio plasman u nastavku borbe u francuskom zimovalištu te je završio na postolju, na trećem mjestu. Posebno je besprijekoran bio u donjem dijelu staze te je u cilj ušao kao prvoplasirani. Nakon njega prestigli su ga samo dvojica skijaša. Prvo Šveđanin Jakobsen te Francuz Clement Noel, prvi nakon prvog ‘laufa’ koji je uvjerljivo slavio pred svojim navijačima. Ovo je strašno. Ovo je nešto čemu sam se potajno nadao da bi se moglo dogoditi ove godine, a evo – sada već na prvoj trci. Znao sam da sam napredovao u slalomu i da mogu ostvariti najbolje rezultate i to sam dokazao danas na jednoj od najtežih slalomskih staza, rekao je Zubčić nakon uspjeha karijere. Inače, nakon Zubčića na stazi su prije cilja odustali Feller i Nef, dok je na zadnjim vratima pogriješio Vinatzer i tako ostao bez plasmana.
Iako u subotu nije imao sreće te je nakon trećeg mjesta u prvoj veleslalomskoj vožnji odustao u drugoj, dan kasnije Zubčić je sjajno odradio kompletan posao u prvom slalomu sezone najavio velike stvari i u toj disciplini. Inače, prije ovog trećeg mjesta Zubčiću je najbolji slalomski plasman u Svjetskom kupu bilo peto mjesto.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Rano ujutro 12. prosinca 1991.počela “Operacija Vihor”

12.prosinca1991.oslobođeno je ličko mjesto Glibodol na povratku je čeoni dio postrojbe upao u minsko polje