in

Počinje li križarski rat? Marijina vojska moli na ulicama 35 gradova.

U 35 gradova Austrije dogodila se pobuna krunicom, upaljeno je svijetlo koje se širi

Sjećate li se scene iz 3. dijela “Gospodara prstenova” kada je mali hobit Pipin usred rata u velikoj potrebi, u glavnom gradu Gondora i sjedištu kraljeva, upalio svjetionik Amon Dina i tako uzbunio prijateljske sile. U roku od nekoliko minuta svi svjetionici na planinama između Gondora i Rohana upalili su se jedan za drugim. – Tračak nade – reče čarobnjak Gandalf iznad vatre. I nekoliko minuta kasnije, Aragorn, budući i novi kralj u Rohanu, upozorava lokalnog kralja Théodena: “Svjetionici! Svjetionici gore! Gondor zove u pomoć….
Najave obveznog cijepljenja, zatvaranje ljudi, prijetnje novčanim kaznama pa i zatvorom za sve starije od 14 godina, a koji odbijaju cijepljenje u Austriji, tjera ljude da razmišljaju u najmanju ruku o emigriranju iz Austrije, a onda i na brojne prosvjedne marševe koji se održavaju svakodnevno i imaju potencijal da dođe do sukoba, iako ni jedna strana to načelno ne namjerava. Da Austrijancima treba svijetlo, da im treba nada i pomoć, pokazali su u srijedu 8. prosinca na Blagdan Bezgrešnog Začeća Djevice Marije kad su u večernjima satima izašli na ulice i utjecali se Blaženoj Djevici Mariji, koja prema riječima i Pape Franje, ne odbija one koji je zovu u pomoć. Tisuće Austrijanaca izašlo je na ulice s krunicom na poziv jednog svećenika i teologa, kapelana Salzburške nadbiskupije, Ignaza Steinwendera.
Naime, samo nekoliko sati nakon njegova javnog poziva na križarski pohod krunicom i pomirenjem, osnovana je inicijativa ‘Austrija moli’ koja se u srijedu održala u 35 gradova. Steinwender je takoreći upalio “svjetionik”, a prvi niz molitelja odgovorio je u kratkom vremenu. U Beču je, na primjer, bilo 300 ljudi na javnoj molitvvi, u Linzu cca 350… Sveukupno su molile tisuće na 35 javnih mjesta, plus molitveni sati u obiteljima koje su trenutno u kućnoj karanteni, a koji se ne mogu pridružiti javnoj molitvi. Molitva je počela i nastavit će se sljedećih dana, piše kath.net.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Da li je Sv.Korona zaštitnica pandemije?

Hrvatska ispunjava sve uvjete za Schengen, poznato kad bi mogli i ući u zonu bez graničnih kontrola