in

“BIJELI TIHI MARŠ” U Zagrebu prosvjed protiv COVID potvrda

Prosvjednici stigli na Markov trg

Privedene dvije maloljetne osobe

Prosvjednici su sa sobom ponijeli bijele svijeće i balone, no nema transparenata niti scena kakve smo viđali prije tjedan dana.
Inicijativa “Bijeli tihi marš” najavila je novo okupljanje građana koji se protive COVID potvrdama. Mnoštvo prosvjednika stigla je na Markov trg, a zasad je jedna osoba privedena.
– Zajedno za slobodu svi. Dođite bez transparenata, u bijeloj odjeći, ponesite svijeću, bijeli balon, u tišini se okupimo za ukidanje Covid potvrda protiv diskriminacija i podjela. U tišini bez govornika – stoji na plakatu.
Kako doznajemo, ni ovaj prosvjed nije prijavljen. Zaustavljen je automobilski i tramvajski promet Ilicom tako da bi moglo doći do gužvi.
Policija je isprva blokirala prolaz Radićevom ulicom, no dio prosvjednika prošao je alternativnim putem i došao s druge strane blokade. Iako su policajci 20-ak minuta pokušavali zapriječiti put prosvjednicima, na kraju su ih ipak propustili.
– Ja vas zamoljavam da budete kulturni prema prosvjednicima i uputite nas. Temeljem kojeg zakona mi ne smijemo ići prema Kamenitim vratima. Koji članak mi sada kršimo da ne smijemo ići kroz Kamenita vrata, ja znam cijeli zakon napamet, kazao je jedan prosvjednik.
U međuvremenu su stigli na Markov trg uz povike ‘Nema predaje’ i ‘U boj’. Na prosvjed je stigao i političar Ivan Pokupec.
Prosvjednici su sa sobom ponijeli bijele svijeće i balone, no nema transparenata niti scena kakve smo viđali prije tjedan dana, kao ni organizatora i političara koji su prošloga tjedna prisustvovali prosvjedu. Također, ističe se kako govornika neće biti.
prenosi: večernji list

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Čovjeka ubio metkom u glavu i bacio u rijeku. POLICIJA je pritvorila i prijavila za ratni zločin bivšeg pripadnika srpskih paravojnih formacija Jovana Baljka

Znate li tko je Vitez Stanko Branimir Kraljević