in

Kako da molitva bude djelotvorna

Postoje molitve koje će se ispuniti čim se oblikuju u našem srcu, a u ovoj jednostavnoj i kratkoj rečenici imamo pomoć i utjehu uvijek i svugdje!

Pravu molitvu nekada je teško pronaći i teško se možemo usredotočiti na nju. Kao što nekada nismo raspoloženi odraditi neki posao u danom trenutku, tako nekada imamo i poteškoće u molitvi radi promjene u našem raspoloženju.
Nekada smo možda ljuti ili uplašeni pa se teško možemo fokusirati na ono što želimo predati Bogu. Ponekad smo očajni i ne znamo što nam je činiti, pa time ne znamo ni što da zamolimo Boga, a nekada smo pod velikim teretom i pritiskom te zbog toga osjećamo kao da nam nedostaje onaj lagodni osjećaj rasterećenja na kraju molitve ¬ono kada s lakoćom ispušemo dah, kao da nam je pao teret s leđa nakon što smo svoju muku predali u ruke Božje.
Međutim, kako god se osjećali i kakvog raspoloženja bili, postoji jedna kratka, jednostavna, ali veoma Bogu ugodna molitva, kojom nam On pruža utjehu i pomoć te nam daje snagu čim ju izreknemo.

Molitva je sasvim jednostavna, a glasi ovako:

„Bože, molim te, pokaži mi način da danas pomognem nekome“.

Nakon što završimo s molitvom potrebno je samo osvrnuti se oko sebe i uvidjeti kome je oko nas pomoć potrebna te mu je odmah i pružiti.
Naravno, pomoć se ne sastoji samo od materijalnih stvari niti u tom smislu trebamo razmišljati. Dovoljno je osobi koja je u teškoći pružiti nježnu riječ utjehe ili ohrabrenja ili joj uputiti zagrljaj. Nekada je dovoljno da nekome budemo oslonac, da ga saslušamo ili da jednostavno budemo u njihovom prisustvu.
Zapamtite, zagrljaj i topla riječ ne koštaju ništa a znače mnogo!

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

SRB?”Četnička obljetnica klanja i zločina nad Hrvatima pod krinkom antifašizma”

Krv, suze, znoj i veliko srce pripadnika HOS-a, branitelja Bogdanovaca.