in

“Nemojte nas žaliti nego pomozite da se izgradi bolji i pravedniji svijet”, poručila je Hotić u Srebrenici

Posmrtni ostaci 19 žrtava genocida nad Bošnjacima Srebrenice 1995. pokopani su u nedjelju na 26. obljetnicu tog zločina, a sudionici komemoracije osudili su pokušaje relativiziranja zločina i prekrajanja povijesti. Na groblju u sklopu memorijalnog kompleksa u Potočarima sada počivaju ostaci 6679 žrtava genocida u kojemu su prije 26 godina pripadnici vojske i policije bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića ubili više od osam tisuća Bošnjaka, mahom muškaraca i dječaka te nekoliko stotina žena. Među 19 pokopanih su dvojica mladića koji su u srpnju 1995. godine imali samo 16 odnosno 17 godina.
Vjerski obred je pred više tisuća okupljenih predvodio poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović. Sudionici komemoracije rekli su da zbog žrtava treba nastaviti borbu za istinu o srebreničkom genocidu bez koje nema pravde a ni pomirenja i trajnog mira. Kada Hotić, koja je u genocidu izgubila 56 članova uže i šire obitelji uključujući supruga i sina, kazala je kako majke i supruge koje i danas žive u “gradu mrtvih” neće prestati tražiti istinu i pravdu.

"Nemojte nas žaliti nego pomozite da se izgradi bolji i pravedniji svijet", poručila je Hotić okupljenima na komemoraciji.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

“BITKA ZA VUKOVAR” Glazbeno-scenska predstava

Sandra Perković pobijedila u Francuskoj