in

“Užičko kolo i Srpska zastava u centru Hrvatske’? TKO ĆE BITI KAŽNJEN?”

U SREDIŠTU Zagreba danas se vijorila srbijanska zastava, a mladići i djevojke odjeveni u narodnu nošnju na Trgu su zaplesali užičko kolo.

Danas je na društvenim mrežama objavljena snimka prizora s Trga Bana Jelačića u Zagrebu na kojoj se može vidjeti mnoštvo mladih u tradicionalnoj nošnji kako plešu Užičko kolo, a uz to se vijorila i srpska trobojnica s dvoglavim orlom.

Iako se Međunarodni festival folklora odvija u Velikoj Gorici, mnogi sudionici su odlučili navratiti u centar. Pa onako usput zaplesati i sa orlovima mahat u centru Zagreba.

Za ovu zastavu idete u zatvor, "dok koljači svojom slobodno mašu"

Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira

Muškarac kažnjen zbog zastave s prvim bijelim poljem

Prema pisanju nekoliko portala i objava na Facebooku, u javnosti se pojavila preslika prekršajnom naloga Zagrepčanu koji je u srpnju prošle godine u svom dvorištu izvjesio hrvatsku zastavu na kojoj se nalazio grb s prvim bijelim poljem. Fotografija prekršajnog naloga Policijske uprave Zagrebačke od 24. srpnja prošle godine prikazuje da je muškarac kažnjen kaznom od 150 kuna plus 100 kuna troškovi prekršajnog postupka. U nalogu piše da je okrivljenik u dvorištu svoje obiteljske kuće izvjesio zastavu Republike Hrvatske koja je na sebi imala grb koji počinje s bijelim poljem, a čime je počinio prekršaj iz članka 4, stavka 1, Zakona o grbu, zastavi, himni i lenti predsjednika RH, te da je taj prekršaj kažnjiv po članku 27, stavku 1, točki 2 i stavak 3, Zakona.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pođite djeco, pomozite rodu…”Kata Šoljić”

Zašto Ministarstvo kulture i medija uporno, već petu godinu zaredom, odbija jedini braniteljski projekt koji promovira sjećanje na Domovinski rat i potiče čitanje knjiga o Domovinskom ratu?