in

Nakon VRO. Oluja ZA DOM SPREMNI mora u zaborav. Gdje mi živimo

Plenković pokušava pokazati da je stvorio novi HDZ ili da stvara NOVU JUGOSLAVIJU

Da bi udovoljio Pupovcu koji mu drži većinu u vladi, uvodi kaznu od 5 godina zatvora za pozdrav “ZA DOM SPREMNI”

Najavljenu izmjenu Kaznenog zakona kojim bi se zabranila upotreba ustaškog znakovlja i pokliča ZDS, u programu N1 komentirao je odvjetnik Anto Nobilo. Kaže kako prijednog izmjene Kaznenog zakona nije vidio, ali da je jasno da treba zabraniti sve simbole koji predstavljaju NDH.

Rekao je da je Komisija koju je oformio Andrej Plenković stvorila problem i na mala vrata otvorila da se koristi ZDS: “Premijer je formirao Komisiju i to što su oni napravili po meni je skandal. Nisu povijesno istraživali, što je bio HOS. Da jesu, shvatili bi, kao što je i Franjo Tuđman, da je HOS bio opasnost za Hrvatsku.”

Dok se HOS-ova ploča miče partizanski i četnički spomenici niču

Hrvatska javnost slabo je upoznata sa situacijom na Banovini gdje se stanovnici već više od desetljeća žale na groblja krcata četničkim spomenicima. Pritom napominju, nije problem u činjenici da je neki srpski vojnik koji je ratovao protiv Hrvatske a ovdje rođen, ovdje i pokopan. Problem je u „dvoglavim orlovima”, srpskim trobojnica i četiri s, četničkim simbolima, srpskim uniformama, oružju na spomenicima koji iznimno vrijeđaju Hrvate koji dolaze na svoja groblja.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

“Molitva za ozdravljenje duše i tijela” Fra. Ivo Pavić

Ako posjetite idući mjesec djeda ili baku, možete dobiti potpuni oprost.