in

40. godina milosti, Majko hvala ti.

Proslavljena 40.obljetnica ukazanja Kraljice Mira

Kada je započela 40. obljetnica ukazanja Kraljice Mira teško je reći, jer Međugorje ni u noći s četvrtka na petak nije mirovalo. Nakon završetka zajedničkog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu nakon mise uočnice, osobno klanjanje u tišini trajalo je do 6 sati ujutro. Cijele noći pristizali su i hodočasnici pješaci, među kojima su najbrojniji bili mladi ljudi, koji su se zaustavljali u crkvi ili su produžili svoj hod do Brda ukazanja.

Od 5 sati započela je ispovijed. Svete mise na hrvatskom jeziku započele su u 6,00 sati. Prvu ranu misu slavio je fra Dragan Ružić, u 7,00 sati slavio je fra Marinko Šakota, u 8,00 sati slavio je fra Perica Ostojić, u 9,00 sati fra Zvonimir Pavičić, a u 11,00 sati fra Renato Galić. Istovremeno slavljene su i svete mise po jezičnim skupinama. Zajednička nit njihovih propovijedi bila je zahvalnost Gospi za sve ove godine ukazanja i podsjećanje na to kako je glavni Gospin zadatak bio neprestano ukazivanje na Isusa, na Euharistiju i ostale sakramente. Važnost Međugorja je upravo u tome što poziva na pravu duhovnost čiji se plodovi vide u poniznosti i malenosti, služenju i ljubavi i „ekologiji srca“ koja se čiste u sakramentu ispovijedi. A ispovijeđeno, očišćeno srce je onda izvor mira i pomirenja! Od samoga jutra deseci tisuća hodočasnika koji su stigli u Međugorje molili su i na Brdu ukazanja, Križevcu i ostalim molitvenim mjestima, koja su izgledala poput mravinjaka, a ulice su bile poput poplave živih ljudi koji su se u talasima spuštali prema crkvi sv. Jakova.

Sudjelovao je rekordan broj od 358 svećenika

Uspoređujući sa drugim godišnjicama, u večerašnjem, skoro dvosatnom liturgijskom slavlju, sudjelovao je rekordan broj od 358 svećenika. Župnik fra Marinko Šakota ponovno se zahvalio Gospodinu i njegovoj majci Mariji na tolikim milostima kroz ove godine te svim ispovjednicima koji su od ranih jutarnjih sati cijeli dan neumorno ispovijedali.

Svjedočanstvo o ukazanju Jakova Čole

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Crveni Fićo

Dokumentarni Film “Međugorje, Evo ti majke.”