in

Vjeruje da ćemo prvu utakmicu na EP-u protiv Engleske odigrati na viskom nivou

U okviru priprema za Euro u utorak je na konferenciji za medije gostovao jedan od najiskusnijih hrvatskih nogometnih reprezentativaca 32-godišnji Milan Badelj, koji vjeruje da ćemo prvu utakmicu na EP-u protiv Engleske odigrati na viskom nivou i da će nas nakon toga krenuti.
“Pozitivniji rezultati na pripremnim utakmicama bi nam sigurno donijeli bolju atmosferu, bez obzira što smo svjesni svoje kvalitete, što se dobro poznamo i imamo iskustvo s velikih natjecanja. Slične je bilo kad usporedimo pripremne utakmice za SP Rusiji, recimo protiv Brazila. U tim susretima nisi briljantan u završnici ponajviše iz fizičkog razloga, jer se trenira dobro i naporno. Fali ti konkretnost u završnici. No, ja vjerujem u reprezentaciju i da ćemo prvu utakmicu protiv Engleske odigrati na viskom nivou i da će nas nakon toga krenuti”, izjavio je na video konferenciji veznjak Genoe.
Na novinarski upit o tome na čemu se radi najviše na treninzima, Badelj je odgovorio: “Izbornik na treninzima traži prije svega kompaktnost, reakciju na izgubljenu loptu. Radi se i na otvaranjima nakon osvojene lopte, iako tu imamo najmanje probleme s obzirom na kvalitetu veznih igrača koji znaju improvizirati. Reakcija na izgubljenoj lopti, visoki pritisak, to je ono manje više svi rade, jer onda se ne moraš vraćati 60 metara i postavljati blok. Radimo i na postavljanju bloka, jer bit će i takvih situacija, vjerojatno više protiv Engleske negoli protiv Češke i Škotske, i gdje ćeš morati biti gust u bloku i čekati šansu za polukontre i kontranapade.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ratnom zločincu Mladiću doživotni zatvor

“VRATITE TRG MARŠALA TITA”. Održan mimohod “besmrtni partizanski odred”