in

don Tomislav Vlahović danas je uz zastavu Republike Hrvatske izvjesio i zastavu HOS-a sa sloganom Za dom spremni.

Župu vodi župnik don Tomislav Vlahović koji je već do sada izazivao reakcije zbog problematičnog ponašanja i stavova. Don Tomislav je tamo na službu stigao nakon velikog skandala koji je kao policijski kapelan priredio Zadarskoj nadbiskupiji. Naime, njega su mještani Benkovca tada prijavili kako ih zaustavlja u prometu u svom osobnom automobilu, ali s policijskom palicom, lažno se predstavljajući kao policajac Policijske uprave šibensko-kninske.

Na današnje isticanje zastave HOS-a upozorili su sami Saljani koji su nam poslali i fotografije. Na jednoj od slika vidi se da su škure župskog doma gdje stoluje don Vlahović gađane jajima čiji se tragovi vide na fasadi i prozorima.

Zbog čega je na župskoj kući u Salima uz državni stijeg izvješena i ratna zastava HOS-a sa spornim slogamom na državni blagdan Praznik rada i crkveni spomendan Sv. Josipa radnika koji se također obilježava 1. svibnja, pokušali smo pitati don Tomislava Vlahovića, ali on nije odgovarao na pozive mobitelom. Čim dobijemo njegov komentar, objavit ćemo ga.

Don Tomislav Vlahović: S ponosom sam na župskoj kući izvisio zastavu HOS-a zato što je danas obljetnica Bljeska, a sutra dan pogibije Franka Lisice.

– Jesam, s ponosom sam je izvisio zatom što je danas obljetnica Bljeska, a sutra dan pogibije našeg Franka Lisice – odgovorio je župnik Sali don Tomislav Vlahović upitan je li on u nedjelju postavio zastavu HOS-a na župski dvor Zadarske nadbiskupije u Salima na Dugom otoku. Na pitanje je li ratnoj zastavi mjesto na vjerskoj kući s ustaškim natpisom Za dom spremni, zbog čega su mještani škure gađali jajima, osuo je paljbu po novinarima “da smo partizančine kao i oni koje izvrću povijesne insignije i lažu”… – Da, slobodno napišite da lažete. Kao svećenik sam to učinio i opet ću, zaključio je don Tomislav.

Piše: ZADARSKI.HR.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Incidentu u Borovu: GOVOR KOJI ŽELI ODRŽATI RATNO STANJE

Odlazak u Vukovarsku bolnicu 1.Dio