in

‘UBILI SMO 900 USTAŠA, LOVILI SMO IH KAO PSE, MUČILI!’

Bivši obavještajac “Službe državne bezbednosti”, Božidar Spasić izjavio je za srpski Telegraf kako je u tajnoj akciji OZNA-e na najmučnije načine ubijeno oko 850 d0 900 “ustaških koljača” koji su počinili najgora zvjerstva u Jasenovcu, Novoj Gradiški i ostalim logorima u NDH.

Spasić tvrdi kako su likvidirani po kratkom postupku, a da su prije toga bili mučeni na najgore moguće načine.

Likvidirani su na ulici, na spavanju, nigdje se nisu mogli osjećati sigurnima. Ovu bitku u SDB punih 15 godina vodio je i sam Spasić, koji je, kao operativac, bio zadužen za borbu protiv ekstremne ustaške i albanske terorističke emigracije.
“Glavešine poput Maksa Luburića, Dinka i Nade Šakić (zapovjednici logora Jasenovac i Nova Gradiška) raznim kanalima odbjegli su na zapad i raštrkali se dilje svijeta, a mnogi su utočište našli u Južnoj Americi.


“Lovili smo ih kao pse”
“Lovili smo ih godinama kao pse i likvidirali jednog po jednog. Mnogi me danas pitaju zašto nisu smaknuli Dinka i Nadu Šakić, koji su bili odgovorni za stotine srpskih žrtava u Jasenovcu, a koji su se krili u Argentini i Paragvaju. Prvo, do njih je bilo teško doći jer ih je 24 sata dnevno sedam dana u tjednu čuvalo oko 50 vojnika, drugo, shvatili smo da kod njih dolaze ustaše iz cijelog svijeta. Dinko i Nada Šakić su postali naš mamac, pratili smo sve koji dolaze kod njih, identificirali ih, a potom, jednog po jednog, likvidirali kada bi se vratili u svoju zemlju. Na ovaj način smo smaknuli 10 do 15 ustaša iz Jasenovca koji su dolazili kod Šakića, a nama su se lijepo namjestili kao na pladnju”, ispričao je za Telegraf.
“U 2-3 ujutro sam im na telefon puštao Užičko kolo”
“Početkom osamdesetih, kada sam preuzeo sektor borbe protiv ustaških i albanskih terorista u emigraciji, počeo sam provoditi specijalni rat protiv njih. Imao sam knjigu sa 7.000 imena ustaša širom svijeta koje sam zvao u dva-tri ujutro i puštao im s kasetofona Užičko i Čačansko kolo. To ih je izluđivalo i psovali su mi majku četničku. Cilj je bio držati ih u stalnom strahu, da znaju da smo blizu i da im dišemo za vrat. I plašili su nas se jer su znali da znamo sve o njima i da ne postoji taj kafić i mračna kavana bilo gdje u svijetu gdje se oni mogu sakriti, a da mi to ne znamo, otkrio je Spasić.

“Englezi vratili vlak s ustašama”
Spasić tvrdi kako su ubijeni “koljači Ustaške vojnice, raspoređeni na različitim funkcijama po logorima, od čuvara do niže rangiranih zapovjednika.

“Nemajući pojma tko su, Englezi su u Bleiburgu zaustavili vlak s dvije kompozicije prepune tobože političkih izbjeglica iz Hrvatske, kako su se predstavljali. Zahvaljujući brzoj intervenciji srpskih obavještajaca u OZNA, oni su identificirani. Kada su čuli o kome se radi, Englezi su te dvije kompozicije samo vratili prema Mariboru u ruke partizana. Po Titovoj odluci likvidirani su po kratkom postupku”, ispričao je Spasić dodajući kako su ustaše u emigraciji diljem svijeta padali kao kruške.

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

“Bili su nedužni, a mi smo ih sve pobili”

Potres magnitude 6 u Indiji