in ,

Plenković samouvjereno: Ako se gledaju postignuća, HDZ-ovi kandidati bit će izabrani u prvom krugu

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u srijedu pobjedu kandidacijskih lista HDZ-a u Karlovačkoj županiji poručivši kako će, budu li ih birači birali prema postignućima, biti izabrani u prvom krugu.

Plenković je nazočio u Karlovcu predaji kandidacijskih lista HDZ-a u gradskom i županijskom izbornom povjerenstvu, a novinarima je rekao kako kandidatkinja HDZ-a Martina Furdek Hajdin za županicu i Damir Mandić kao kandidat za karlovačkog gradonačelnika imaju njegovu punu podršku

Za Mandića je kazao da je imao u protekle četiri godine “intenzivni mandat te ostvario brojne projekte za dobrobit Karlovčanki i Karlovčana”.

Za Furdek Hajdin rekao je da je jedna od tri žene kandidatkinje HDZ-a za županice, uz Antoniju Jozić u Požeško-slavonskoj i Irenu Hrstić u Istarskoj županiji.

“Mislim da je Furdek Hajdin i kao arhitektica spremna raditi i graditi brojne projekte u slijedeće četiri godine u Karlovačkoj županiji, a Vlada RH i HDZ svim će kandidatima u toj županiji davati snažnu potporu, kao i do sada”, poručio je.

Vjeruje, kaže, u pobjede i Furdek Hajdin i Mandića jer “će građani prepoznati sve što su u proteklom mandatu radili na dobrobit građana” te se nada pobjedi u prvom krugu.

“Ako budu birači birali prema njihovim postignućima, bit će izabrani u prvom krugu, a ako će to trebati potvrditi i u drugom krugu, onda će biti drugi krug. No, ja vjerujem u njihovu pobjedu”, istaknuo je Plenković.

Za sastav budućeg Gradskog vijeća i Županijske skupštine rekao je da HDZ uvijek teži tome da na lokalnim izborima budu daleko najsnažnija stranka, iznio je podatak da je na prethodnim izborima HDZ-ov kandidat za župana dobio 61 posto glasova, da su imali 44 posto glasova na razini gradova i 46 posto na razini općina te da je “u tom pogledu HDZ najsnažnija stranka diljem Hrvatske”.

“Očekujem i u Županijskoj skupštini i u Gradskom vijeću u Karlovcu da budemo, kao i inače, blizu 50 posto”, rekao je Plenković.

Plenković je ranije danas bio u Gospiću na potpisivanju koalicijskih sporazuma HDZ-a s HSS, HSU-om i Hrvatskom bunjevačkom strankom te je ustvrdio da se HDZ u Ličko-senjskoj županiji “jako konsolidirao”.

Za kandidata za župana Ernesta Petrija rekao je da je “jako dobar kandidat za župana”, da je još prije tridesetak godina bi u mladeži HDZ-a, te da je “jako političan, agilan, iskusan”.

Za kandidata za gradonačelnika Gospića Maria Stilinovića, kao i za niz drugih kandidata u gradovima i općinama te županije rekao je da pokazuju da je “HDZ čvrst, konsolidiran i spreman povratiti pozicije najsnažnije stranke u Ličko senjskoj županiji”.
info:HINA

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

Odbojkaši Mladost osvojili su naslov prvaka Hrvatske

Cibona – Zadar 78-80