in

Plenković: Država normalno funkcionira

Premijer Andrej Plenković ocijenio je u srijedu da država normalno funkcionira odbacivši tumačenje da se prepucava s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem i da njihov odnos utječe na stanje u državi.
“Nema prepucavanja, ovo što govorite je zamjena teza i izvođenje zaključka koji ne postoji”, odgovorio je u Šibeniku na pitanje novinara može li država funkcionirati na način da mjesecima traje prepucavanje između njega i predsjednika Milanovića

Postoji kulturna, pristojna, komunikacija, argumenti… Slušajte, gledajte, pratite, pa vidite tko tu koga vrijeđa, tko se s kim svađa, tko je kome meta, dodao je premijer.
Vlada je, istaknuo je, uvijek bila konstruktivna i želi rješavati probleme, dogovarati se. “Ali, nema smisla da glumimo nekakvu zajedništvo kojega u biti nema”, ustvrdio je.

Dodao je i da je on uvijek bio vrlo otvoren vrlo jasan, bez glumatanja. “Glumatanja nema – što vidite to dobijete, takav sam u cijelo vrijeme u životu i tako će biti u mandatu”, poručio je.

A država će, naglasio je, dobro funkcionirati. “Državi ništa ne fali, sve što treba – funkcionira”, ocijenio je.
Naveo je pritom da svi primaju plaće, mirovine, bit će isplaćen i covid dodatak umirovljenicima, povrat poreza, a nastavit će se, najavio je, i mjere za očuvanje radnih mjesta.

Država funkcionira, izbori će se održati, trebamo popraviti te detalje oko cijepljenja, a radimo na tome da omogućimo turističku sezonu, dodao je referirajući se na svoj boravak danas i jučer u Dalmaciji.

“Meni je jasno što je ljudima važno, a ovo je folklor”, prokomentirao je na kraju pitanje vezano uz odnos s predsjednikom Republike.

Odbacio je prozivanje oporbe da su on i ministar zdravstva Vili Beroš krivi za probleme u organizaciji cijepljenja građana protiv covid-19 poručivši da oporba, a posebno apostrofiravši SDP, na toj temi nastoji nešto ušićariti s obzirom na loše rejting i izgledan slab rezultat na lokalnim izborima.

Zacementirani su na 15 posto i umjesto da gledaju kako da se organiziraju, nastoje prebaciti odgovornost na druge, ocijenio je Plenković. “SDP u nedostatku potpore i izglednog katastrofalnog rezultata na lokalnim izborima nastoji kroz ovu temu ušićariti nešto na razini Hrvatskog sabora. Međutim, to ćemo riješiti”, poručio je Plenković koji je u danas u Šibeniku, kao šef HDZ-a, dao potporu kandidatima stranke za predstojeće lokalne izbore.

Istaknuo je i da je zahvaljujući njegovom te angažmanu Vlade, a ne angažmanu oporbe, osigurano cjepivo.

“U Hrvatsku je došlo s današnjim danom, s novim dozama Pfizera, ukupno milijun doza cjepiva. Cjepiva će u iduća dva mjeseca, zahvaljujući mom i vladinom angažmanu, a ne angažmanu oporbe, doći više do 3,2 milijuna doza. A sada je na cijelom zdravstvenom sustav, u koordinaciji ministra Beroša, da se procjepljivanje intenzivira i da na taj način osiguramo zdravstvenu zaštitu građana”, rekao je premijer.

Dodao je da je ministar Beroš dobio zadatak da popravi tehničke detalje koji se tiču platforme za prijavu za cijepljenje.

Novinari su ga pitali i o angažmanu u sklopu inicijative za globalno osvješćivanje važnosti cijepljenja i dostupnosti cjepiva, kojoj je organizator nevladina udruga Global Citizen, a premijer je rekao kako podržavaju inicijativu jer, istaknuo je, tek kad na globalnoj razini riješimo pitanje procjepljivanje, onda ćemo se svi zajedno osjećati sigurnijima.
info:Hina

What do you think?

Written by GM

Odgovori

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Hrvatskoj 2904 nova slučaja koronavirusa, umrle 44 osobe

Četvrta gardijska brigada ” PAUCI” ustrojena je 28. travnja 1991.